Interesse an einem Studium?

Veranstaltungen

Választói orientációs segítségek és más a politikai részvételt növelő eszközök az európai parlamenti választásokon
Zeitpunkt:
Ort: Spiegelsaal, Andrássy Universität Budapest, H-1088, Budapest, Pollack Mihály tér 3.
Anmeldefrist:
Art der Veranstaltung: Öffentlich
Veranstalter (uniinterne Organisationseinheit): Andrássy Universität Budapest
Veranstalter (Person): Prof. Dr. Ellen BOS, Dr. Melani BARLAI
A Vokskabin és a Vitatkozz Velem közös projektjének sajtótájékoztatója. A projekt eredményeképpen a www.vitapp.hu oldalán a felhasználók a Vokskabin statementjeiről diskurálhatnak különböző, az Európai Uniót is érintő ügyekről, ezáltal segítve egy egészséges és gyűlölködés mentes vitakultúra kialakulását Magyarországon.

Az Andrássy Egyetem idén összekapcsolta a már meglévő két projektjét, a Vokskabint és a Vitatkozz Velemet. A Vokskabin egy online választói orientációs alkalmazás, amely a felhasználót segíti eligazodni a saját pozíciója és a pártok programjai között. A Vitatkozz Velem egy vita platform, amely olyan embereket hoz össze, akik politikailag egymástól különböző álláspontokat képviselnek. Idéntől a www.vitapp.hu oldalán a felhasználók a Vokskabin statementjeiről diskurálhatnak különböző, az Európai Uniót is érintő ügyekről, ezáltal segítve egy egészséges és gyűlölködés mentes vitakultúra kialakulását Magyarországon. Mindkét alkalmazás idéntől részét képezi egy-egy európai projektnek is. A Vokskabin az európai választói orientációs segítség, a VoteMatch Europe projekten belül képviseli Magyarországot, a Vitatkozz Velem pedig teszi ugyanezt a Talking Europe nevű összeurópai vitaplatform keretein belül.
A sajtótájékoztatón indítjuk hivatalosan is útjára mindkét alkalmazást és invitáljuk a pártok képviselőit arra, hogy a felhasználókkal együtt töltsék ki a Vokskabin legújabb, az EP választásra készített kérdőívét, valamint a vitapp segítségével diskuráljanak a statementekről.

Program:

  • 13.45 Regisztráció
  • 14.00 KÖSZÖNTŐ: BOS Ellen (rektor-helyettes AUB) / MEYER Dietmar (AUB rektora)
  • 14.10 A Vokskabin (www.vokskabin.hu) és Vitatkozz Velem (www.vitapp.hu) hivatalos elindítása
  • 14:30 Pódiumbeszélgetés a pártok résztvevőivel
  • 15:30 Esemény vége
Ort - Andrássy Universität Budapest
Anmeldung zum Veranstaltungsnewsletter
2019-11 Dezember 2019 2020-1
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Veranstaltungsnewsletter